03Μαΐου2024

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 13:07 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: TUBER w/ Universe217 @ Gagarin 205 Live Music Space

Από τις πιο ωραίες “λοκαλιές” που θα μπορούσαμε να ζήσουμε, με δύο γκρουπ που κάθε φορά που επιλέγουν να ανέβουν στη σκηνή, μας προσφέρουν κάτι που δεν μπορεί εύκολα να περιγραφεί με λέξεις.

“Μας λείπετε”, ακούστηκε από το κοινό προς τιμήν των UNIVERSE217, που με τις πρώτες, ισοπεδωτικές νότες του “Rest Here”, τη φωνή της Τάνιας να μας αρπάζει από τον λαιμό και τη γνωστή-μασίφ τριπλέτα των δύο Μάνων και του Νίκου να δημιουργούν αυτή την τόσο χαρακτηριστική ατμόσφαιρα, μας θύμισαν απευθείας ότι αποτελούν τους προπάτορες και μια από τις κορυφαίες μπάντες του doom/post ήχου στην Ελλάδα.

Τα πανέμορφα “Mouth” και “She” δεν μπορούσαν να λείπουν από το σετ, το οποίο παράλληλα περιλάμβανε και ανασκαφή στο πιο μακρινό παρελθόν, μέσω των “Nothing” και “Seek” εκ του “Familiar Places” (2011), αλλά και ακυκλοφόρητες στιγμές, που μας άνοιξαν την όρεξη ενόψει του διαδόχου του προ 8ετίας “Change”.

Setlist: Rest Here / Intentions / Mouth / Cold / Nothing / Better / Seek / She / Wrong.

Γκρουπ που μας έλειπε, όμως, ήταν και οι TUBER, που στα τέλη του 2023 επέστρεψαν επιτέλους δισκογραφικά και μαζί επέστρεψαν και στη σκηνή του Gagarin 205, μετά από το Cult of the Amps του 2019.

Και κάπως έτσι, πρέπει για μία ακόμη φορά να αναφέρω πως προσωπικά δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τους Tuber, καθώς τους θεωρώ ένα από τα κορυφαία σχήματα παγκοσμίως στον ευρύτερο instrumental ήχο, μιας και δύσκολα μπορείς να βρεις τόσο αψεγάδιαστα άλμπουμ σαν τα “Desert Overcrowded” (2013), “Out of the Blue” (2017), το πρόσφατο “Joyful Science”, αλλά και το φερώνυμο EP του 2010.

Με τις electro-rock αναφορές κομματιών από το προηγούμενό τους άλμπουμ σαν τα “Cat Class”, “Noman” και φυσικά το μαγικό “Moon Rabbit”, να έχουν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στην καινούρια τους δουλειά, οι Tuber παρουσίασαν τα φρέσκα “Eau Rouge”, “No Cure for Life”, “Joyful Science” και “Chain of Signs”, από την άλλη όμως η έρημος καραδοκούσε στο “Sucker Punch”, στο ντουέτο των “Firebird” και “Lap Dance” - όπου ο massive live ήχος τους με τις τρεις κιθάρες επί σκηνής έφτασε στο απόγειό του - και βέβαια στα λατρεμένα “Sex and Depression” και “Desert Overcrowded”, του οποίου η κατάληξη (και μαζί το ρίξιμο της αυλαίας) υπήρξε η απόλυτη αποθέωση.

Συγκεντρωμένοι στο έπακρο, αλάνθαστες μηχανές, οι Tuber πραγματοποίησαν άλλη μια εμφάνιση που θα μνημονεύεται για καιρό. Σας ευχαριστούμε για ένα ακόμη χάσιμο μέσα στον χώρο και τον χρόνο.

Setlist: Eau Rouge / Cat Class / No Cure for Life / Moon Rabbit / Noman / Sucker Punch / Joyful Science / Chain of Signs / Sex and Depression / Firebird / Lap Dance / Desert Overcrowded.

* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης



Gallery

Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217Universe217TuberTuberTuberTuberTuberTuberTuberTuberTuberTuberTuberTuber

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Ανταπόκριση: SIVERT HØYEM @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: SIVERT HØYEM @ Floyd Live Music Venue

    Από τη μια είχαμε την επιστροφή του αγαπημένου Νορβηγού για club show στην Αθήνα έπειτα από 8 χρόνια (τέτοιες ημέρες του 2016 ήταν, στον ίδιο επί της ουσίας χώρο, αλλά μεσολάβησαν βέβαια από τότε και η Μαλακάσα, το Ηρώδειο, καθώς και οι συναυλίες των επανενωμένων Madrugada), από την άλλη το δεδομένο ότι η συγκεκριμένη του περιοδεία είναι αρκετά προσωπική/ατμοσφαιρική, κατά μία έννοια, και κατά μία άλλη, υποτονική και - θα τολμούσα να πω - και κατά στιγμές ανιαρή, με φανερή μάλιστα την έλλειψη επιλογών από τα ονειρεμένα εκείνα χρόνια στα τέλη των 90s και στη πρώτη δεκαετία των 00s.

  • Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Οι λατρεμένοι του ελληνικού κοινού Gamma Ray έρχονται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club, στο πλαίσιο της 40ής επετείου του Metal Hammer.

  • Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS
    Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS

    Οι Beak του Geoff Barrow (Portishead) και οι Mount Kimbie που έχουν παραμείνει στην πρώτη γραμμή του βρετανικού underground εδώ και δεκαπέντε χρόνια, θα πλαισιώσουν τους Massive Attack την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του Sivert Hoyem, αύριο Σάββατο (27/4) στο Floyd και την Κυριακή (28/4) στο Principal Club Theater.

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

Also Read

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Δισκοκριτική: TUBER - “Joyful Science”

    Ακριβώς 6,5 χρόνια (ή 2.375 ημέρες) χρειάστηκε να περιμένουμε για το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος που αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για την εγχώρια σκηνή, αλλά για ολόκληρο το διεθνές instrumental rock κίνημα.

  • A photobook for the NEW LONG FEST 2022

    “Κάπου σ’ έχω ξαναδεί...”.

  • Το line-up του NEW LONG FEST

    Με headliners τους Sacred Reich και τους Nightstalker πραγματοποιείται το New Long Fest, το διήμερο 30-31 Ιουλίου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

  • Το line-up του MAMMOTHFEST στη Νέα Καρβάλη

    Ανακοινώθηκε το line-up του MammothFest, που πραγματοποιείται το τριήμερο 9-11 Ιουλίου στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης.


Newsletter